12 juni buitenspeeldag en kunstproject Pottenkijkers!

Afgelopen woensdag hebben we een succesvolle en leuke dag afgesloten tijdens de buitenspeeldag! De tipi en het beeldscherm werden al in alle vroegte opgezet, materialen voorbereid en vrijwilligers gezocht en gevonden voor de nog onbemande uurtjes. De sfeer zat er meteen goed in met de muziek van de panna tent erbij. Toen de eerste kinderen enthousiast aan het maken van de spunks begonnen wisten wij dat de dag niet meer stuk kon!

Dit keer was het de bedoeling om waterspunks te maken. Omdat het thema van de wijk natuurlijk water vs land is, willen we dit terug laten komen in het kunstwerk in de tunnel. Op de Wegwijzer maakten de kinderen landspunks, de buitenspeeldag stond in het teken van water.De kinderen op de buitenspeeldag konden daarom werken met klei, zand, plastic restmateriaal, water, olie en ecoline. Op de foto’s is het waterthema goed naar voren gekomen in de werkjes van de kinderen, er zijn o.a. drijvende eilandjes, gezichtjes drijvend in een zee van kralen, en vreemde onderwatermonsters te zien…

De spunks in potjes werden door de kinderen op een patroon van cirkels gezet in de tipitent. De cirkels vormden met elkaar een patroon net zoals in de tunnels waarin het kunstwerk komt.

Het neerzetten van de potjes waardoor het patroon zich langzaam vulde, was live te zien op het beeldscherm.

Wij willen alle vrijwilligers bedanken die ons die dag geholpen hebben, het was geweldig met jullie te werken. Verder bedanken we natuurlijk ook alle kinderen voor hun enthousiasme en prachtige spunks die ze gemaakt hebben; ze komen allemaal in het kunstwerk.
Zodra de datum van de opening bekend is zullen we dit in de wijkkrant aankondigen. We hopen iedereen die deel heeft genomen aan het kunstproject daar weer terug te zien!
Blogfotos001

Blogfotos002

Blogfotos006

Blogfotos003

Blogfotos004

Blogfotos005

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: