Over het project

Op 1 mei, dag van de arbeid, wordt de aftrap gedaan van een bijzonder kunstproject in de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp. Kunstenaars Merel Maissan en Esther Derkx kregen de opdracht een kunstwerk te maken in de tunnels aan de Taurusavenue, tussen het Centraal Station en de wijk Graan voor Visch. Het kunstwerk in opdracht van de Gemeente Haarlemmermeer heeft als doel het veiligheidsgevoel in de tunnels te vergroten en de wijkbewoners van Graan voor Visch actief te betrekken bij het maken van het kunstwerk.

Het kunstwerk bestaat uit foto’s van voorwerpen die kinderen uit de wijk Graan voor Visch verzameld hebben. Die voorwerpen worden door de kunstenaars ‘SPUNKS’ genoemd, naar het verhaal van Pipi Langkous. Alle foto’s van de SPUNKS samen vormen één grote afbeelding die op tegels in de tunnels wordt aangebracht. Ieder kind levert dus zijn eigen, unieke bijdrage aan het kunstwerk!
Hoe meer kinderen meedoen, hoe gevarieerder en kleurrijker het kunstwerk wordt. Daarom roepen de kunstenaars alle kinderen uit de wijk Graan voor Visch op om mee te helpen, te beginnen met het verzamelen van een glazen potje met deksel. Wat ze vervolgens moeten doen om mee te kunnen helpen aan het kunstwerk zal in de loop van de maand duidelijk worden.

Op de basisschool de Wegwijzer, in de nieuwe Silo en misschien nog op een andere, onverwachte plek in de wijk komen infopunten. In de media en d.m.v. flyers en posters wordt over het kunstproject vertelt. Ook staan er verschillende activiteiten op het programma om alle kinderen uit de wijk te bereiken, zoals een SPUNK-les op de Wegwijzer, een SPUNK-infomiddag, en een SPUNK-performance tijdens de buitenspeeldag op 12 juni!

Zegt het voort: mei maand is SPUNK maand (en juni ook!!!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: